SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ APEROL

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ APEROL

Η χρονιά ήταν το 1919. Η Πάντοβα εξελισσόταν σε μια κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή πόλη. Τα απεριτίφ ξεκίνησαν να καθιερώνονται και η σύγχρονη τάση των ποτών πριν από το δείπνο αυξήθηκε σε δημοτικότητα.

Δύο αδέλφια, ο Λουίτζι και ο Σίλβιο Μπαρμπιέρι, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα νέο, ελαφρύτερο απεριτίφ μοναδικό στην Πάντοβα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Aperol.

Το Aperol Spritz γεννήθηκε μόλις τη δεκαετία του 1950. Εμπνευσμένο από το «Spritzer» (πιτσίλισμα στα γερμανικά), η τέλεια αναλογία από τρία μέρη Ιταλικού Prosecco, δύο μέρη Aperol και λίγη σόδα, έγινε ένα δημοφιλές ποτό σε εκδηλώσεις Aperitivo σε όλη την Ιταλία.

Καθώς οι δεκαετίες περνούσαν, η εμβληματική απόχρωση του Aperol Spritz έγινε κοινό θέαμα σε μπαρ και καφετέριες.

Σύντομα έγινε το ποτό επιλογής για λαμπερούς επώνυμους από την Πάντοβα μέχρι τη Γαλλική Ριβιέρα και όχι μόνο. Το Aperol έγινε τελικά το απόσταγμα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιταλία.

Τώρα, σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, το Aperol είναι πιο δημοφιλές από ποτέ, καθώς οι φίλοι και η οικογένεια απολαμβάνουν το Aperitivo Hour με ένα Aperol Spritz στο χέρι, σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πώς να φτιάξετε το τέλειο Aperol Spritz παρακάτω και φέρτε ένα στοιχείο αληθινού ιταλικού στυλ σε κάθε περίσταση!

Χρόνος Παρασκευής: 3 λεπτά

Από τα ταπεινά ξεκινήματα σε μικρά μπαρ σε όλη τη Βόρεια Ιταλία, το τελετουργικό Aperol Spritz έχει εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους, με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνδέονται μέσω της αγάπης τους για το νούμερο ένα κοκτέιλ της Ιταλίας.

Ελαφρύ, δροσιστικό με μοναδική γλυκόπικρη γεύση, το Aperol Spritz είναι το τέλειο ποτό για να ξεκινήσετε το βράδυ και τώρα μπορείτε να απολαύσετε ένα Aperol Spritz οπουδήποτε στον κόσμο με την επίσημη συνταγή του. Απλά συγκεντρώστε τους ανθρώπους που αγαπάτε και βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό πάγο και φέτες πορτοκαλιού!

Για να φτιάξετε το τέλειο Aperol Spritz στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

Άφθονος πάγος

Aperol

Prosecco

Σόδα

Μια φέτα πορτοκάλι

Η παρασκευή του τέλειου Aperol Spritz είναι τόσο εύκολη όσο το 3-2-1. Η επίσημη αναλογία είναι 3 μέρη prosecco (75ml), 2 μέρη Aperol (50ml) και 1 μέρος σόδα (25ml).

ΒΗΜΑ 1: Γεμίστε το μεγάλο ποτήρι κρασιού σας (ή το επίσημο ποτήρι Aperol Spritz!) Με άφθονο πάγο.

ΒΗΜΑ 2: Προσθέστε 3 μέρη Prosecco (75ml), στη συνέχεια 2 μέρη Aperol (50ml).

ΒΗΜΑ 3: Προσθέστε μια δόση σόδα (25ml) και ανακατέψτε για λίγο.

ΒΗΜΑ 4: Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκάλι και απολαύστε!

Για τη δική σας Aperitivo Hour χρειάζεστε μόνο αγαπημένους σας ανθρώπους, μερικές νόστιμες μπουκιές και την παραπάνω συνταγή.

Και μην ανησυχείτε αν δεν το έχετε μάθει απ’ έξω, μιας και η συνταγή βρίσκεται στο πίσω μέρος κάθε φιάλης Aperol.

Δείτε ακόμα