SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
Oak Exclusivities

Oak Exclusivities

Το Portfolio της Οak έχει στο δυναμικό της μερικά από τα πιο ιστορικά κτήματα της Ιταλίας και της Γαλλίας. Tο οινοποιείο Castello di Ama, το οινοποιείο Allegrini & το οινοποιείο Chateau des Marres είναι μερικά από αυτά.

Μία πρώτη γνωριμία λοιπόν με τα κτήματα, την ιστορία τους αλλά καικάποιες από τις ετικέτες τους.

Οινοποιείο Castello di Ama

Τοσκάνη, Ιταλία

Η ιστορία του Castello di Ama είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου του. “Ama” ονομάζεται το μικρό χωριό ψηλά στους λόφους της Τοσκάνης σε περίπου 500 μέτρα υψόμετρο. Εδώ, καλλιέργειες και οινοποιία ακμάζουν εδώ και 5 αιώνες. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του, τη δεκαετία του ’70, αγόρασαν το Κτήμα και έδωσαν καινούργια πνοή τόσο στους αμπελώνες των 550 στρεμμάτων όσο και στις κτιριακές εγκαταστάσεις με νέα κελάρια και τεχνολογία αιχμής. Mία νέα εποχή στην οινική ιστορία του Οίκου ανοίγει, όπου στις 8 Φεβρουαρίου του 1992, το L’Apparita του 1987 κερδίζει το Petrus του 1988 σε διαγωνισμό στην Ελβετία. Το 2003 ο Marco Pallanti κερδίζει τον τίτλο “Οινοποιός της Χρονιάς” από τον οδηγό “Vini d’Italia”. Τα κρασιά Castello di Ama είναι παγκοσμίως διάσημα για την εξαιρετική τους ποιότητα και διακρίνονται συνέχεια σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως το 2010 και το 2014 όπου το San Lorenzo Gran Selezione βρισκόταν στο τοπ 10.

‘Ama’

Robert Parker: 91points

Wine Enthusiast: 95points

Al Poggio

James Suckling: 90points

Οινοποιείο Allegrini

Βενετο, Ιταλία

Κάθε όνομα κουβαλά και μία ιστορία. Στην περίπτωση των Allegrini, η ιστορία ξετυλίγεται μέχρι τον 6ο αιώνα όταν η οικογένεια κατείχε πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτιστική και εμπορική ζωή της περιοχής της Valpolicella. Τον τελευταίο αιώνα ο Giovanni Allegrini ήταν αυτός που έθεσε γερά θεμέλια στη νέα εποχή της οικογενειακής επιχείρησης. Το δικό του πάθος ήταν που ενέπνευσε και τα παιδιά του, τον Walter -που δυστυχώς έφυγε πρόωρα- , τον Franco και την Marilisa που πλέον συνεχίζουν με την ίδια αφοσίωση το έργο του με τη βοήθεια της νέας γενιάς, των δικών τους παιδιών. Η αγάπη για τη γη τους βρίσκεται πίσω από τη δύναμη των Allegrini. Ο Franco εισήγαγε νέες τεχνικές οινοποίησης και άλλαξε τον τρόπο παλαίωσης ώστε τα κρασιά να κρατούν περισσότερο φρούτο.

Οι πρωτοπόροι Allegrini έχουν να επιδείξουν μια πλειάδα διακρίσεων και βραβείων για τα κρασιά τους όπως τις εξαγωγές τους σε 36 χώρες και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Παρόλα αυτά δεν αναπαύονται στις δάφνες τους και συνεχίζουν, ακούραστοι, με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα να δημιουργούν κρασιά και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Valpolicella Classico

Wine Enthusiast: 94

Wine Spectator: 93

James Suckling: 93

Οινοποιείο Chateau des Marres

Προβηγκία, Γαλλία

Στην πόλη Ramatuelle, πολύ κοντά στο διάσημο Saint-Tropez της κυανής ακτής, η οικογενειακή ιδιοκτησία της Προβηγκίας Chateau des Marres μετράει 111 χρόνια ιστορίας καλλιεργώντας ποικιλίες όπως Grenache, Cinsault και Mourvedre.

Μέχρι και σήμερα η οικογένεια δίνει όλη της την προσοχή από την οινοποίηση μέχρι την εμφιάλωση. Σε έκταση 30 εκταρίων στα οποία συγκαταλέγονται 27 αμπελώνες, η Ariane και René Gartich είχαν σαν όραμα την αναγέννηση του κτήματος από τους προκατόχους τους δίνοντας παράλληλα έμφαση στη παραγωγή ροζέ κρασιών, το με το διάσημο στυλ της περιοχής.

1907

2S

Δείτε ακόμα