Για να συνεχίσετε την πλοήγηση σας στο site παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι είστε άνω των 18 ετών

0

0,0000 €

Shopping cart is empty

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100€

* εκτός δώρων

Στην Oak Cava θα βρείτε πάνω από 1500 ετικέτες κρασιών. Chardonnay, merlot, syrah, ξινόμαυρο, pinot noir, μαλαγουζιά και άλλα. Παραγγείλτε online εύκολα και γρήγορα.

ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ

Ανακαλύψτε την μεγάλη ποικιλία ποτών της OAK Cava. Βότκα, τζιν, τεκίλα, ρούμι, κονιάκ και μπράντυ. Grey Goose, Patron, Bacardi, Hendrix, Metaxa, Remy Martin

ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΟΤΑ

Διαλέξτε μοναδικά ουίσκι από όλο τον κόσμο. Παραγγείλτε online ξεχωριστά ιρλανδέζικα, σκωτσέζικα, ιαπωνικά και αμερικάνικα ουίσκι. Macallan, Jameson, Famous

ΟΛΑ ΑΠΟ ΟΥΙΣΚΙ

Στην OAK Cava θα βρείτε μπύρες από όλο τον κόσμο. Παραγγείλτε online lager, pilsner, ale, weiss, stout από όλες τις μάρκες. Paulaner, Leffe, Estrella, Corona

ΟΛΑ ΑΠΟ ΜΠΥΡΑ

Mεγάλη ποικιλία από επιλεγμένα πούρα κάθε μεγέθους, σχήματος και διαμέτρου τα οποία συντηρούνται σε ιδανικές συνθήκες ώστε να διατηρείται αναλλοίωτο το μοναδικό άρωμα και η γεύση τους.

ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΩΡΟ

ΟΛΑ ΑΠΟ ΔΩΡΑ

Στην Oak Cava θα βρείτε πάνω από 1500 ετικέτες κρασιών. Chardonnay, merlot, syrah, ξινόμαυρο, pinot noir, μαλαγουζιά και άλλα. Παραγγείλτε online εύκολα και γρήγορα.

ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ
Home

Ουίσκι Jameson: ανακαλύψτε την ιστορία του πιο διάσημου ιρλανδέζικου ουίσκι

Ουίσκι Jameson: ανακαλύψτε την ιστορία του πιο διάσημου ιρλανδέζικου ουίσκι
1 Φεβρουαρίου 2020

Ουίσκι Jameson: ανακαλύψτε την ιστορία του πιο διάσημου ιρλανδέζικου ουίσκι

Είμαστε Ιρλανδοί, και οι ιστορίες είναι στο αίμα μας όπως και στο ουίσκι μας.

Κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, το Δουβλίνο ήταν το κέντρο της παραγωγής ουίσκι της Ιρλανδίας, με μεγάλα αποστακτήρια όπως το Powers το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Ο ιδρυτής του Jameson Irish Whiskey, ο Σκωτσέζος John Jameson, ανέλαβε τη διαχείριση του αποστακτηρίου που ανήκε στην οικογένεια της συζύγου του στην οδό Bow του Δουβλίνου το 1786.

Το 1805, το αγόρασε ολοκληρωτικά, και πέντε χρόνια αργότερα, ο John Jameson και ο γιος του ο οποίος είχε το ίδιο όνομα, ίδρυσαν επίσημα την εταιρεία John Jameson and Son Irish Whiskey. Εκείνη την εποχή, το Jameson ήταν το νούμερο ένα ουίσκι στον κόσμο, και το αποστακτήριο παρήγαγε ένα εκατομμύριο γαλόνια κάθε χρόνο. Για να αντιμετωπίσει αυτή την κλίμακα παραγωγής, το αποστακτήριο επεκτάθηκε σημαντικά υπό την ιδιοκτησία του Jameson.

Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, είχε εξαπλωθεί κατά στρέμματα, με υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης για να επιτρέψει στο περιζήτητο απόσταγμα να ωριμάσει σωστά.

Το αποστακτήριο είχε το παρατσούκλι «πόλη μέσα σε μια πόλη».

Στις αρχές του 20ου αιώνα, το ουίσκι Jameson υπέφερε βαριά από το αντίκτυπο που είχε ο ιρλανδικός πόλεμος της ανεξαρτησίας στο εμπόριο με τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία, και από τη στιγμή που η σύγκρουση τελείωσε το 1921, η ποτοαπαγόρευση είχε ξεκινήσει στις ΗΠΑ, αποκόπτοντας εκείνη τη σημαντική αγορά και καταστρέφοντας περαιτέρω την ιρλανδική βιομηχανία οινοπνευματωδών.

Τη δεκαετία του 1960, τρεις από τους τέσσερις αποσταγματοποιούς στην Ιρλανδία που είχαν επιβιώσει από αυτούς τους δύσκολους καιρούς – ο Powers, ο Jameson και το Cork Distillery Company - σχημάτισαν την ένωση Irish Distillers.

Διαβάστε ακόμα
4 Ιουνίου 2021

Το γλυκό κρασί και πως παρασκευάζεται.

Για εσένα που σου αρέσει μόνο το γλυκό κρασί ,για σένα που το θέλεις ως digestif ή για σένα ...
27 Μαΐου 2021

Ελληνικό Κρασί:

Όλα όσα χρειάζεται να ...
MENU