SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
Ποια είναι τα επτά πιο ακριβά gin στον κόσμο;

Ποια είναι τα επτά πιο ακριβά gin στον κόσμο;

Το τζιν, κάποτε ένα ταπεινό απόσταγμα που γεννήθηκε από ανάγκη, έχει μετατραπεί σε σύμβολο εκλέπτυνσης και δεξιοτεχνίας. Για όσους αναζητούν την επιτομή της πολυτέλειας, τα ακριβότερα τζιν στον κόσμο παρουσιάζουν ένα αποκλειστικό ταξίδι στη σφαίρα των εκλεπτυσμένων αποσταγμάτων. Ας εντρυφήσουμε στον πλούσιο κόσμο του τζιν και ας εξερευνήσουμε τις επτά φιάλες που έχουν τις υψηλότερες τιμές στην αγορά.

Jam Jar Gin Morus LXIV -$7,400

Παραγόμενο από την Morus, αυτό το τζιν διατίθεται σε πανέμορφα, χειροποίητα βάζα από πορσελάνη και περιλαμβάνει πορσελάνινο κύπελλο ανάδευσης. Ο σχεδιασμός και η δεξιοτεχνία του μπουκαλιού είναι απολύτως εντυπωσιακά.

Η διαδικασία παρασκευής βασίζεται στα φύλλα ενός μόνο δέντρου μουριάς, τα φύλλα του οποίου συλλέγονται με το χέρι, προσεκτικά, ώστε να μην υπερσυλλέγονται και να μην καταστρέφονται τα δέντρα. Στη συνέχεια, τα φύλλα κρεμιούνται και αφήνονται να στεγνώσουν στον αέρα μέχρι να επιλεγούν τα καλύτερα για την απόσταξη.

Cambridge Distillery Watenshi Gin – $3.500

Αν και αυτό το τζιν παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου με ιαπωνικά βότανα, γεγονός που το διαφοροποιεί από τα άλλα βρετανικά τζιν. Αυτός, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος λόγος που αυτό το τζιν είναι τόσο μοναδικό και ακριβό. Το “Watenshi” είναι ένας ιαπωνικός άγγελος, ο οποίος αναφέρεται σε αυτό που έχει ονομαστεί “το μερίδιο των αγγέλων” ενός αποστάγματος – η ελάχιστη ποσότητα αποστάγματος που μπορεί να συλλεχθεί μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες απόσταξης.

Nolet’s Reserve Gin – $1.200

Το αποστακτήριο Nolet’s λειτουργεί εδώ και πάνω από τρεις αιώνες, έχοντας περάσει από γενιά σε γενιά. Ο Carolus Nolet είναι η 10η γενιά Nolet που κατέχει και διευθύνει την οικογενειακή του επιχείρηση. Το Nolet’s Reserve Gin είναι μια από τις προσωπικές του δημιουργίες.
Ο κύριος λόγος για την εξωφρενική τιμή αυτού του τζιν είναι η χρήση σαφράν στη διαδικασία απόσταξης. Ο κρόκος είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο με περίπου $8 ανά γραμμάριο. Επιπλέον, ο ίδιος ο Carolus Nolet διενεργεί προσωπικά τον έλεγχο ποιότητας για κάθε παρτίδα που παράγεται.

Adler KPM Edition Berlin Dry Gin – $387

Το Adler Berlin Dry Gin KPM Edition είναι ένα premium τζιν σε περιορισμένη πολυτελή έκδοση 500 φιαλών, εμφιαλωμένο σε μπουκάλι πορσελάνης που κατασκευάστηκε από τη Βασιλική Πορσελάνη στο Βερολίνο. Η φιάλη είναι τυπωμένη με χρυσά νομίσματα 24 καρατίων και προσφέρει διαχρονικό σχεδιασμό.

Kyoto Distillery Ki Noh Bi Cask Aged Gin – $346

Η εικοστή δεύτερη έκδοση της σειράς Ki Noh Bi Cask Age ωριμάστηκε σε βαρέλι Karuizawa για περισσότερους από 6 μήνες. Η έκδοση ήταν μόνο 1000 φιάλες και ήταν διαθέσιμη μόνο στην Ιαπωνία, γι’ αυτό κι αυτή η εμφιάλωση είναι ιδιαίτερα σπάνια.

Thames Distillers Fifty Pounds Cask at the Back Aged Gin – $259

Χάρη στην παλαίωση σε βαρέλι Pedro Ximénez, το τζιν Fifty Pounds “Cask at the Back” έχει ένα λαμπερό χρυσό χρώμα.

Στη μύτη κυριαρχούν τα κλασικά αρώματα αρκεύθου και εσπεριδοειδών με νότες ξύλου και καβουρδισμένης δρυός μαζί με λουλουδένιες νότες και ντελικάτες νότες σταφίδας, δαμάσκηνου και ξηρών καρπών. Στο στόμα υπάρχει μια απαλή και ελκυστική γλυκύτητα στην αρχή, είναι ζεστό, απαλό, πολύ σύνθετο και ισορροπημένο με μακρά επίγευση που αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στρογγυλότητας.

Cambridge Distillery Anty Gin – $235

Το Anty Gin της Cambridge Distillery είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους οραματιστές στοχαστές του Nordic Food Lab και είναι το πρώτο τζιν στον κόσμο που παρασκευάζεται από έντομα. Κάθε μπουκάλι Anty Gin περιέχει την ουσία από περίπου 62 κόκκινα ξύλινα μυρμήγκια, μαζί με προϊόντα βοτάνων που συλλέγονται στο χέρι, όπως άρκευθος, άγριο ξύλο αβέννας και τσουκνίδα, τα οποία συμπληρώνουν τις έντονες νότες εσπεριδοειδών που δημιουργούνται από την απόσταξη των μυρμηγκιών.

Δείτε ακόμα