SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
Τα must-have κρασιά του Πάσχα

Τα must-have κρασιά του Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα κλείνει μεγαλοπρεπώς με το πλουσιοπάροχα τραπεζώματα της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα. Η λαχταριστή μαγειρίτσα του Μεγάλου Σαββάτου δίνει τη σκυτάλη σε αρνί και κατσικάκι, κοκορέτσι και κοντοσούβλι, φρέσκα και παχιά τυριά, πίτες και τάρτες, σιροπιαστά, κρεμώδη και γαλακτερά γλυκά. Και κάπως έτσι, άλλοτε με περισσότερες λιχουδιές κι άλλοτε με λιγότερες, άλλοτε στην παραδοσιακή τους εκδοχή κι άλλοτε σε πιο μοντέρνες παραλλαγές, τα πασχαλινά εδέσματα πρωταγωνιστούν σε μία ασυναγώνιστη γευστική εμπειρία, η οποία ολοκληρώνεται και απογειώνεται με το κατάλληλο wine pairing.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις πιο φίνες επιλογές για τα κρασιά του Πάσχα:

Ξεκινάμε με τη λατρεμένη από πολλούς μαγειρίτσα, τη σούπα που, είτε στην κανονική είτε στη vegan εκδοχή της (με μανιτάρια αντί για κρέας), πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε ελληνικό τραπέζι το βράδυ της Ανάστασης. Η μαγειρίτσα, λιπαρή, λεμονάτη και μυρωδάτη, βρίσκει το ιδανικό της ταίρι στην Ασπρούδα Νεραντζή (τοπική σερραϊκή λευκή ποικιλία, με μεστή γεύση, αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, μελιού και βουτύρου και αισθητή ορυκτότητα) ή σε ένα ξηρό Riesling, όπως το Dry River (με αρώματα εσπεριδοειδών και λιπαρή, βουτυρένια επίγευση) και το Pewsey Vale The Contours (με αρώματα lime, λεμονόχορτου και brioche).

Σειρά έχουν τα πιάτα της Λαμπρής. Τα φρέσκα τυριά, οι πίτες  και οι κάθε λογής πράσινες σαλάτες δένουν άψογα με ένα δροσερό και λεμονάτο Greywacke Sauvignon Blanc (με εκρηκτικά αρώματα και τραγανή οξύτητα), με ένα Frontonio Microcosmico Blanco (ελαφρύ και αρωματικό, με αναζωογονητική οξύτητα και νότες εσπεριδοειδών) ή με ένα Chateau Des Marres Cuvee 2s Rose (με έντονα τα ανθικά στοιχεία και τα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων) για σένα που αγαπάς τα ροζέ.

Και τώρα ήρθε η ώρα της σούβλας. Εδώ χρειάζεσαι κρασιά στιβαρά και πλούσια.  Είτε πρόκειται για τα πρώτα κρεατομεζεδάκια είτε για τον μεγαλοπρεπή οβελία, ένα Ξινόμαυρο Κτήμα Καρυδά (μπαχαρένιο, με αισθητές τανίνες και αρώματα  φρέσκων κόκκινων φρούτων), ένα Ασύρτικο Μικρά Θηρά (έντονα λιπαρό και λεμονάτο, με νότες ορυκτότητας και αλμυρό στην επίγευση), ένα Μαυροτράγανο Vassaltis (που μοσχοβολά μπαχάρια και ώριμα κόκκινα φρούτα) ή ένα Syrah Collection Κτημα Αβαντίς (με ώριμες τανίνες, νότες μαύρων φρούτων και γλυκά μπαχαρικά) είναι ιδανικές επιλογές.

Τέλος, αφήνοντας πάντα στο γλυκό τον χώρο που του πρέπει, τα διαυγή αποστάγματα και τα δροσερά γλυκά κρασιά είναι ασφαλείς επιλογές που δύσκολα απογοητεύουν. Ταίριαξε τα λιπαρά και κρεμώδη γαλακτομπούρεκα και εκμέκ με τσίπουρο Αποστολάκη Manifesto, με τσικουδιά Αθιβολή ή Roussanne του Μαρουσάκη. Όσο για τα δροσερά επιδόρπια με φρούτα, δοκίμασε να τα συνοδεύσεις με ένα Vinsanto First Release Κτήμα Αργυρού.

Cellar’s Choice

ΚΤΗΜΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ASPROUDA ΛΕΥΚΟΣ
DRY RIVER RIESLING
PEWSEY VALE THE CONTOURS RIESLING
GREYWACKE SAUVIGNON BLANC
BODEGAS FRONTONIO BOTIJO BLANCO – MACABEO 2023
CHATEAU DES MARRES CUVEE 2S ROSE
ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΥΔΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΝΑΟΥΣΑ
MIKRA THIRA SANTORINI ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΒΑΣΑΛΤΗΣ ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ SYRAH COLLECTION
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
ATHIVOLI ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ROUSSANNE
ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ VINSANTO FIRST RELEASE

Δείτε ακόμα

Κέρδισε Έκπτωση 10% στις τιμές των κρασιών στην πρώτη σου αγορά!

Χρησιμοποίησε τον κωδικό που θα λάβεις και το email εγγραφής

Όνομα:

Ημερομηνία γέννησης: