Το ψυχρό κλίμα του Αμυνταίου αποτελεί την τέλεια βάση για το Ξινόμαυρο και τις ροζέ Ακακίες του Κυρ-Γιάννη. Η σύνθετη παραγωγική διαδικασία με ζύμωση 20% του κρασιού σε δρύινα βαρέλια και τρίμηνη παραμονή με τις οινολάσπες, οδηγεί σε ένα ζωηρού χαρακτήρα, δροσερό και φρέσκο κρασί΄.
- Πίνεται και ως απεριτίφ αλλά μπορεί να συνδυαστεί και με μία ευρεία γκάμα πιάτων.
- Πιείτε το με κοτόπουλο σούβλας ή φασολάκια κοκκινιστά με φέτα.
ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:
- Ελλάδα
- Δυτική Μακεδονία
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ:
ΠΟΙΚΙΛΙΑ:
- Ξινόμαυρο
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ:
- ΠΟΠ Αμύνταιο
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ:
- Ξηρά / Dry
ΦΙΑΛΗ:
- 750ml
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ:
- 12,5%