SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
3+1 Τεκίλες για το Cinco de Mayo!

3+1 Τεκίλες για το Cinco de Mayo!

Μπορεί να έχετε ακουστά τα πάρτι Cinco de Mayo. Αλλά παρόλο που οι εορτασμοί του Cinco de Mayo (5 του Μαΐου) προέρχονται από το Μεξικό, η ημέρα είναι πιο δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Τι γιορτάζει λοιπόν το Cinco de Mayo; Το πρωί της 5ης Μαΐου 1862, 6.000 Γάλλοι στρατιώτες εισέβαλαν στη μεξικανική πόλη Heróica Puebla de Zaragoza για να την θέσουν υπό γαλλική κυριαρχία. Οι Μεξικανοί στρατιώτες ήταν λιγότεροι, αλλά αντιστάθηκαν σθεναρά. Μέχρι νωρίς το βράδυ, οι Γάλλοι είχαν υποχωρήσει.

Τώρα οι κάτοικοι της Πουέμπλα, στο Μεξικό, εορτάζουν τη γιορτή Cinco de Mayo για να τιμήσουν αυτή τη νίκη. Η γιορτή αυτή εορτάζεται επίσης ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη γιορτή για να τιμήσουν τη μάχη καθώς και τον μεξικανικό πολιτισμό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άνθρωποι παρακολουθούν παρελάσεις με πολύχρωμα ντυμένους χορευτές, ακούνε ζωντανή μεξικάνικη λαϊκή μουσική που ονομάζεται mariachi και τρώνε εκατομμύρια αβοκάντο σε παραδοσιακά φαγητά όπως το guacamole. Στην Ουάσινγκτον διοργανώνεται ακόμη και το Running of the Chihuahuas, όπου τα Chihuahuas (μια ράτσα που προέρχεται από το Μεξικό) αγωνίζονται μεταξύ τους για διασκέδαση. Το Cinco de Mayo μπορεί να γιορτάζεται την πέμπτη ημέρα του Μαΐου, αλλά παίρνει δέκα στην κλίμακα διασκέδασης.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο μας Τεκίλα: Μάθετε πώς παρασκευάζεται και από πού προέρχεται!η τεκίλα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της οικονομίας και της πολιτιστικής υπερηφάνειας του Μεξικού και σίγουρα δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια περίσταση.

Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς με τη σειρά σας να τιμήσετε το μεξικανικό πολιτισμό, βάλτε χρωματιστά ρούχα, mariachi playlist στα ηχεία, παγώστε την αγαπημένη σας τεκίλα, και είστε έτοιμοι για fiesta!

Όσον αφορά την επιλογή της τεκίλας εμείς είμαστε εδώ να σας προτείνουμε:

Δείτε ακόμα