SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
Chateau Roubine: 5 facts για ένα από τα πιο δημοφιλή κτήματα της Γαλλίας

Chateau Roubine: 5 facts για ένα από τα πιο δημοφιλή κτήματα της Γαλλίας

Μεταξύ ελαιόδεντρων και λεβάντας, μεταξύ Verdon και Μεσογείου, στη καρδιά του Var, βρίσκονται οι αμπελώνες του Chateau Roubine.

Tο κτήμα εκτείνεται σε 130 εκτάρια, συμπεριλαμβανομένων 72 εκταρίων αμπελώνων, και υπερέχει μέσω ενός βέλτιστου συνδυασμού προηγμένης τεχνολογίας και αυστηρής τήρησης των κανόνων βιώσιμης γεωργίας.

Και ενώ μπορεί να αναφερόμαστε σε ένα από τα παλαιότερα σπίτια της περιοχής της προβήγκιας, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες όχι τόσο γνωστές.

• Στη γλώσσα της Προβηγκίας Roubine σημαίνει Ρεύμα και το όνομα αυτό αποτελεί ένα φόρο τιμής/αναφορά στον ανατολικό/δυτικό προσανατολισμό των αμπελώνων και στο αργιλώδες – ασβεστολιθικό έδαφος της περιοχής.
• Στους αμπελώνες του κτήματος καλλιεργούνται 13 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών συμπεριλαμβανομένων των Mourvedre, Grenache και Syrah.
• Το 1955 το Chateau Roubine ήταν ένα από τα 23 οινοποιεία που αναγνωρίστηκαν με διάταγμα ως “Cru Classe” της Ακτής της Προβηγκίας.
• Το 14ο αιώνα το κτήμα άνηκε στο Τάγμα των Ναϊτών πριν παραχωρηθεί στο Τάγμα του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ.
• Οι πρακτικές οινοποίησης που χρησιμοποιούνται στο κτήμα, έχουν σχεδιαστεί για να σέβονται τη φύση σε κάθε βήμα. Από το 2017, το Chateu Roubine έχει πιστοποιηθεί ως πλήρως οργανικό.

Η Oak Cava σας προτείνει να δοκιμάσετε τα κρασιά του Chateau Roubine για ένα «ταξίδι» μέχρι τη Προβηγκία.

Δείτε ακόμα