SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
Don Papa: Ένα ξεχωριστό ρούμι από τις Φιλιππίνες!

Don Papa: Ένα ξεχωριστό ρούμι από τις Φιλιππίνες!

Νησιά της Καραϊβικής, Κούβα, Πουέρτο Ρίκο, Τζαμάικα, Μπαρμπέιντος και άλλα εξωτικά μέρη, φημίζονται για τα Ρούμια που παράγουν και είναι γνωστά παγκοσμίως. Υπάρχει όμως και άλλο ένα νησί στην άλλη πλευρά της Υδρογείου, το οποίο είναι και ιστορικά ένας από τους δέκα κορυφαίους παραγωγούς ζαχαροκάλαμου παγκοσμίως. Μιλάμε για τις Φιλιππίνες.

Στους πρόποδες του ενεργού Ηφαιστείου Mt. Kanlaon στο νησί Negros ή Sugarlandia όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, όπου τα ζαχαροκάλαμα αλέθονται για να δημιουργήσουν μια γλυκιά́, πλούσια μελάσα, ξεκινάει η ιστορία του Don Papa.

Η ονομασία είναι φόρος τιμής στον Papa Isio. Έναν πραγματικό και χαρισματικό ηγέτη, ο οποίος τη δεκαετία του 1890 βοήθησε το νησί́ και κέρδισε την ανεξαρτησία του νησιού από τους Ισπανούς.

Για τους πιστούς οπαδούς αλλά και τος δημιουργούς του Don Papa, η Sugarlandia είναι μια Γη Ουτοπίας θα λέγαμε. Για εκείνους, είναι ένα μέρος όπου ο χρόνος πάει άλλοτε μπροστά και άλλοτε σε πάει ένα ταξίδι στο χρόνο και η μαγεία «μπλέκεται» με τη πραγματικότητα με τη φύση να είναι η κύρια κινητήριος δύναμη για όλα.

Τα γνήσια ζαχαροκάλαμα που υπάρχουν στο νησί θερίζονται με το χέρι κάθε χρόνο, από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο και μετά μεταφέρονται στους μύλους οι οποίοι τα αλέθουν και το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια και γλυκιά μελάσα γνωστή τοπικά αλλά και παγκοσμίως ως ‘Μαύρος Χρυσός’.

Ο μαύρος αυτός χρυσός, ζυμώνει στο Αποστακτήριο Bago, αργότερα αποστάζεται σε αποστακτήρα Στήλης και αφού κατεβεί στους 65 βαθμούς, τοποθετείται σε Αμερικάνικα Δρύινα Βαρέλια στα οποία προηγουμένως υπήρχε Bourbon και παλαιώνεται στου πρόποδες του Ηφαιστείου όπου με τη βοήθεια της ζέστης και της υγρασίας η διαδικασία ωρίμασης επιταχύνεται και τα αρώματα  των φρούτων και της βανίλιας γίνονται πιο έντονα αλλά και το χρώμα του πιο σκούρο.

Το τελικό στάδιο έρχεται μετά από 7 ολόκληρα όταν τα βαρέλια διαλέγονται προσεκτικά από τον Master Blender και στη συνέχεια φιλτράρονται και εμφιαλώνονται.

Εάν είστε και εσείς από τους φανατικούς οπαδούς του Don Papa ή ακόμα και αν τώρα μυείστε στο γλυκό αυτό κόσμο, βρείτε το Don Papa που σας ταιριάζει.

Δείτε ακόμα