SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
International Day Gin & Tonic

International Day Gin & Tonic

Το Gin and Tonic, ένα απλό αλλά κομψό κοκτέιλ, έχει καθιερωθεί πλέον και λατρεύεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό το αγαπημένο ποτό έχει τώρα τη δική του ημέρα εορτασμού, γνωστή ως Gin and Tonic International Day. Την ημέρα αυτή, οι λάτρεις, οι γνώστες και οι απλοί πότες συναντιούνται για να υψώσουν το ποτήρι τους και να εκτιμήσουν τη δροσιστική, βοτανική καλοσύνη αυτού του διαχρονικού κλασικού ποτού.

Σύντομη ιστορία Gin & Tonic

Το Gin and Tonic έχει τις ρίζες του στην αποικιακή ιστορία της Ινδίας. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, οι Βρετανοί αξιωματικοί που υπηρετούσαν στην Ινδία ανακάτευαν το τζιν με την τονωτική κινίνη για να δημιουργήσουν έναν αναζωογονητικό και εύγευστο τρόπο για να καταπολεμήσουν την ελονοσία, η οποία ήταν διαδεδομένη στην περιοχή. Η κινίνη, που εξάγεται από το φλοιό του δέντρου cinchona, ήταν γνωστή για τις αντιελονοσιακές της ιδιότητες, αλλά η εξαιρετικά πικρή της γεύση την έκανε μη ελκυστική από μόνη της. Το τζιν, με τις βοτανικές και αρωματικές του ιδιότητες, αποδείχθηκε το τέλειο συνοδευτικό για την κινίνη, δημιουργώντας το πρώτο Gin and Tonic.

Το κοκτέιλ απέκτησε δημοτικότητα όχι μόνο για τις ιατρικές του εφαρμογές αλλά και για την απολαυστική του γεύση. Επιστρέφοντας στην Αγγλία, οι Βρετανοί αξιωματικοί έφεραν μαζί τους αυτό το νεοαποκτηθέν ποτό και σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Με την πάροδο του χρόνου, προέκυψαν παραλλαγές και προσαρμογές, που οδήγησαν στην ποικιλόμορφη σειρά συνταγών Gin and Tonic που βλέπουμε σήμερα.

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Gin & Tonic

Gin and Tonic International Day, που γιορτάζεται στις 19 Οκτωβρίου, έχει αποκτήσει δυναμική τα τελευταία χρόνια. Χρησιμεύει ως ημέρα για να τιμήσουμε αυτό το κλασικό κοκτέιλ και να αποτίσουμε φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία του. Πολλά μπαρ, εστιατόρια και αποστακτήρια διοργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις και προσφορές, όπως happy hours και θεματικά πάρτι, όπου οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν μοναδικούς συνδυασμούς Gin & Tonic.

Συστατικά και προετοιμασία

Το κλειδί για το άρτιο Gin and Tonic βρίσκεται στην απλότητά του. Για να φτιάξετε αυτό το διαχρονικό κλασικό ποτό, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

Τζιν: Η επιλογή του τζιν είναι ζωτικής σημασίας. Υπάρχουν πολλοί τύποι, ο καθένας με το δικό του μοναδικό γευστικό προφίλ. Το London Dry Gin, με τη γεμάτη αρκεύθου γεύση του, είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή, αλλά η άνοδος των βιοτεχνικών αποσταγματοποιείων έχει εισαγάγει μια πληθώρα επιλογών, καθεμία από τις οποίες προσφέρει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Tonic: Το τονωτικό νερό έχει διανύσει πολύ δρόμο από την ίδρυσή του ως φαρμακευτικό φάρμακο. Σήμερα, είναι ένα αφρώδες, ελαφρώς πικρό μίξερ με μια σειρά από γεύσεις και μάρκες που είναι διαθέσιμες. Οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν τα Schweppes, Fever-Tree και Q Tonic.

Φέτα εσπεριδοειδών: Μια λεπτή φέτα λάιμ ή λεμόνι προσθέτει μια πινελιά εσπεριδοειδούς φωτεινότητας για να εξισορροπήσει την πικράδα της κινίνης στο τόνικ.

Τώρα, η προετοιμασία είναι τόσο απλή όσο και τα συστατικά. Γεμίστε ένα ποτήρι highball με πάγο, προσθέστε το τζιν της επιλογής σας, συμπληρώστε με tonic water και ανακατέψτε απαλά. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ ή λεμόνι και το Gin & Tonic σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Παρακάτω 3 Gin που σας προτείνουμε για μοναδική απολαυστική εμπειρία:

Δείτε ακόμα