SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
Τα 5+1 πιο ακριβά τζιν στο κόσμο.

Τα 5+1 πιο ακριβά τζιν στο κόσμο.

Μπορεί να είναι η πρώτη ύλη, μπορεί να είναι η περιορισμένη ποσότητα, ή μπορεί ακόμα να είναι η και η φιάλη που χρησιμοποιείται.

Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις στην ερώτηση, τι κάνει ένα ποτό τόσο ακριβό.

Εμείς ψάξαμε και συγκεντρώσαμε τα 5+1 πιο ακριβά τζιν στον κόσμο και τους λόγους που δίπλα από το όνομά τους ακολουθούν τόσα ψηφία.

Jam Jar Gin – Morus LXIV (700ml-4.050,00€)

Το Morus LXIV είναι το πολυτιμότερο τζιν στον κόσμο και επίσης ένα από τα σπανιότερα…

Αυτή η εναρκτήρια παρτίδα ήταν δύο χρόνια στα σκαριά και μόνο 25 λίτρα απελευθερώθηκαν. Το Morus LXIV Gin αποστάζεται από τα φύλλα μιας και μόνο Μουριάς (Morus Nigra) ηλικίας άνω των 100 ετών. Αυτά τα σπάνια και γευστικά φύλλα μαζί με άλλα βότανα, πολλά από τα οποία αναπτύσσονται στα περίχωρα της ίδιας της μουριάς, επιλέγονται με το χέρι και αποξηραίνονται προσεκτικά. Το τζιν αποστάζεται, ξεκουράζεται και στη συνέχεια παλαιώνεται σε ξύλινα βαρέλια, πριν εμφιαλωθεί με 64% αλκοολικούς βαθμούς απευθείας από το βαρέλι. Το εξαιρετικό υγρό είναι απαλό, ξυλώδες και εκλεπτυσμένο, με καπνιστή γλυκύτητα, έντονο άρκευθο και έλαια ξύσματος εσπεριδοειδών. Απολαύστε το όπως ένα cask strength ουίσκι. Μια μικρή γουλιά για να πάρετε μια αίσθηση και στη συνέχεια προσθέστε μόνο μερικές σταγόνες νερού για τη γεύση.

Η δεξιοτεχνία που χρησιμοποιείται στο Morus LXIV Gin αντικατοπτρίζεται στο πολύτιμο δοχείο το οποίο γεμίζει. Διατίθεται σε ένα χειροποίητο λευκό πορσελάνινο βάζο, το οποίο είναι ανάγλυφο και γυαλισμένο με το χέρι, με μεγάλο φελλό και ολοκληρώνεται με περίτεχνες ετικέτες από βαμβακερό χαρτί. Κάθε βάζο συνοδεύεται από ένα φλιτζάνι-αναδευτήρα πορσελάνης σε μια λεπτή δερμάτινη θήκη και μια αντίστοιχη μινιατούρα των 30ml, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε τη χαρά.

Watenshi Gin – Cambridge Distillery (700ml-2.400,00€)

Σεβαστό από τους συλλέκτες τζιν ως το απόλυτο αποκορύφωμα της σύγχρονης παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών, το Watenshi είναι το “angel’s share” του Ιαπωνικού Τζιν μας, που συνήθως χάνεται κατά την εξάτμιση αλλά διατηρείται χρησιμοποιώντας τις πρωτοποριακές μεθόδους απόσταξης μας – οι οποίες αποδίδουν μόλις 15ml απόσταγμα ανά απόσταξη. Το αποτέλεσμα είναι ένα τζιν απαράμιλλης έντασης και πολυπλοκότητας, μια έκφραση εκλεπτυσμένης κομψότητας που προηγουμένως ήταν εφικτή μόνο από τα καλύτερα Single Malt και τα παλαιωμένα Κονιάκ.

Μόνο έξι φιάλες Watenshi παράγονται σε κάθε παρτίδα: εμφιαλώνονται σε μια χειροποίητη φιάλη καράφα και ολοκληρώνεται με διακοσμητικά στοιχεία από ασήμι.

Το υγρό στο εσωτερικό είναι εξίσου εξαιρετικό, με νότες γλυκών εσπεριδοειδών και μπαχαρικών, που υποστηρίζεται από πικρό άρκευθο και απίστευτα μακρύ και πολύπλοκο φινίρισμα.

Reserve Gin – Nolet’s (750ml-993,00€)

Εμπνευσμένος να δημιουργήσει ένα τζιν όπως κανένα άλλο, ο Carolus Nolet ο πρεσβύτερος, ιδιοκτήτης δέκατης γενιάς του αποστακτηρίου Nolet, αφιέρωσε πάνω από τέσσερις δεκαετίες της ζωής του στην τελειοποίηση του NOLET Reserve Gin. Το NOLET’s Reserve αιχμαλωτίζει την ουσία μιας ποικιλίας βοτάνων, όπως το ζεστό και πικάντικο Σαφράν – το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο – και της verbena, ένα βότανο γνωστό για την λεπτή γεύση εσπεριδοειδών και καταπραϋντική φύση του.

Το NOLET’s Reserve είναι μια περιορισμένης παραγωγής πεμπτουσία τζιν με πρωτοφανή πολυπλοκότητα και ισορροπία. Για να διατηρήσει τα υψηλά πρότυπα ποιότητας, ο Carolus Sr. δοκιμάζει προσωπικά και εγκρίνει κάθε παρτίδα πριν εμφιαλωθεί. Κάθε φιάλη αριθμείται ξεχωριστά με το χέρι και παρουσιάζεται σε ένα διακεκριμένο κουτί δώρου. Το τζιν εμφιαλώνεται στους 52,3% αλκοολικούς βαθμούς.

Anty Gin – Cambridge Distillery (700ml-266,00€)

Επίσημα το πιο καινοτόμο απόσταγμα στον κόσμο: Το Anty Gin του Cambridge Distillery είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας με τους οραματιστές του Nordic Food Lab και είναι το πρώτο τζιν στον κόσμο που παρασκευάζεται από έντομα. Κάθε φιάλη Anty Gin περιέχει την ουσία περίπου 62 μυρμηγκιών (red wood ants), μαζί με χειροποίητα βότανα, όπως άρκευθο, avens και τσουκνίδα που συμπληρώνουν τις αιχμηρές νότες εσπεριδοειδών που δημιουργούνται από την απόσταξη των μυρμηγκιών.

Κάθε ετικέτα φιάλης Anty Gin κατασκευάζεται με το χέρι στη γραφομηχανή του 1924 του αποστακτηρίου μας, αποδεικνύοντας την προσοχή στη λεπτομέρεια που οδήγησε αυτό το τζιν να ονομαστεί το πιο καινοτόμο αλκοόλ στον κόσμο στα Παγκόσμια Βραβεία Καινοτομίας Ποτών 2015.

Saar Dry Gin Goldcap – Ferdinand’s (500ml-135,00€)

Μόνο η καρδιά της απόσταξης μία φορά το χρόνο καθώς και μερικά πολύ ιδιαίτερα συστατικά βρίσκουν το δρόμο τους στο Goldcap. Αυτή η ιδιαιτέρως μικρή παρτίδα έχει αξιοσημείωτο χαρακτήρα. Μόνο τα καλύτερα κομμάτια του αμπελώνα χρησιμοποιούνται για την έγχυση: τα σταφύλια Auslese Goldkapsel καθιστούν αυτή την απόσταξη μια μοναδική και περιορισμένη εμφιάλωση.

Distiller’s Cut Edition – Monkey 47 (500ml-94,80€)

Το Μonkey 47 είναι ένα ultra-premium, handcrafted gin που παράγεται στον Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας και διακρίνεται για την απίστευτη γευστική πολυπλοκότητα του, χάρη στην αριστοτεχνική απόσταξη 47 διαφορετικών συστατικών!

Από το 2011 το Monkey 47 λανσάρει κάθε χρόνο μία συλλεκτική έκδοση (limited edition) με την ονομασία Distiller’s Cut Edition. Το περιεχόμενο κάθε χρονιάς διαφέρει και οι φιάλες που παράγονται είναι πολύ περιορισμένες! Για αυτό και γίνονται γρήγορα ανάρπαστες!

Η πιο πρόσφατη έκδοση Distiller’s Cut Edition 2020 (10ης κατά σειρά), μας ταξιδεύει στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία! Βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι έχει παλαιωθεί σε βαρέλια από την θρυλική γιαπωνέζικη δρυ Mizunara, μία από τις πιο σπάνιες δρυς στον κόσμο, αποκτώντας ακόμα πιο spicy και εξωτικό χαρακτήρα! Πρόκειται για μία μοναδική ποικιλία Δρυός η οποία φύεται κυρίως στην Ιαπωνία. Το όνομα της σημαίνει «δρυς με νερό» και το έχει πάρει χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα της σε υγρασία γεγονός που καθιστά την επεξεργασία της ιδιαίτερα απαιτητική.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι χρειάζονται τουλάχιστον 150 χρόνια ώστε ένα δέντρο αυτής της Δρυός να μας δώσει ένα βαρέλι γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί τα βαρέλια από Mizunara είναι τόσο σπάνια με κάποια από αυτά να φτάνουν σε κόστος τα 10.000€!

Το αποστακτήριο του Monkey 47 κατάφερε να αποκτήσει μόλις 5 από τα πολύτιμα αυτά βαρέλια μετά από 4 χρόνια αναμονής και σε αυτά αφιερώνει την φετινή limited edition, Distiller’s Cut Edition 2020!

Απαλό και κομψό με χαρακτηριστικές νότες σανδαλόξυλου και βανίλιας που συνοδεύονται από ένα διακριτικό άγγιγμα καρύδας και εξωτικών φρούτων.

Διαθέσιμες Φιάλες Παγκοσμίως: 3.589

Αν όμως το budget μας αντέχει λιγότερα ψηφία, εμείς σας προτείνουμε:

Nikka Coffey Gin – Nikka (700ml-46,50€)

Το Ιαπωνικό Coffey τζιν είναι ένα πλούσιο απόσταγμα γεμάτο εντάσεις.

Εκτός από τα παραδοσιακά βότανα, η εκπληκτική αρωματική πολυπλοκότητά του βασίζεται στην έκρηξη των ιαπωνικών εσπεριδοειδών, όπως το Yuzu, το Kabosu και το Amanatsu, και στη φρεσκάδα των μήλων.

Το πράσινο τσάι και το ιαπωνικό πιπέρι Sancho, συμπληρώνουν τα υπόλοιπα στοιχεία του, σε μια γευστική εμπειρία τελείως διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα.

Ένα πρωτοπόρο, premium βοτανικό τζιν, με αρώματα και γεύσεις από την παράδοση της Ιαπωνίας.

The Botanist – Bruichladdich Distillery (700ml-43,70€)

To Botanist Islay είναι ένα Gin από το φημισμένο για τα σπουδαία Whisky νησί Islay. Παρασκευάζεται από ένα συνδυασμό εννέα κλασικών αρωματικών του Gin μαζί με 22 είδη βοτάνων που βρίσκονται στο νησί.

Εκρηκτικά και πολύπλοκα αρώματα που θυμίζουν μέντα, μήλο, κορίανδρο, άρκευθο και λουλούδια.

Απίστευτα απαλό στο στόμα με πλούσιο όγκο και τραγανό τελείωμα.

Φτιάξτε με αυτό εκπληκτικά Martinis.

Tanqueray Ten – Charles Tanquray Distillery (700ml-35,10€)

Το Τanqueray No. Ten παράγεται σε πολύ μικρές ποσότητες από τον αποστακτήρα Νο. 10 και είναι μια πιο πλούσια εκδοχή του κλασικού Tanqueray τόσο σε αλκοόλ, όσο και σε όγκο στο στόμα καθώς και σε αρώματα. Είναι ένα Gin super-premium ποιότητας και στοχεύει στους λάτρεις του Martini.

Πιο αρωματικό από το κλασικό Τanqueray με έμφαση στο κιτρικό φρούτο.

Bloom – G & J Bottlers & Distillers (700ml-32,00€)

Υπέροχο ανθικό – ‘Bloom’ εξάλλου σημαίνει ‘άνθηση’ – London Dry Gin το οποίο σαν έμπνευσή του έχει την χλωρίδα της Αγγλικής εξοχής. Νότες χαμομηλιού, γιασεμιού και φράπας επιλέχτηκαν ως τα τρία κυρίαρχα βότανα για αυτό το Gin. To αποτέλεσμα είναι ένα εκλεπτυσμένο Gin με φίνο αρωματικό χαρακτήρα. Ένα ιδιαίτερο Gin πολύ υψηλών αξιώσεων.

Φτιάξτε υπέροχα και απαλά Gin & Tonic.

Citadelle Original (700ml-28,30€)

Το Citadelle είναι ένα τζιν (gin) το οποίο φτιάχνεται με απευθείας ανάφλεξη του χάλκινου άμβυκα Charentais, ο οποίος χρησιμοποιείται από το ίδιο αποστακτήριο και για την δημιουργία Κονιάκ.

Σε αυτόν, προσθέτουν καθαρό απόσταγμα γαλλικών δημητριακών και 19 βότανα και αρωματικά:

Γαλλικός άρκευθος, Ρίζα ίριδας, Ρίζα γαλλικής βιολέτας, Μαροκινός κόλιανδρος, Αμύγδαλα, Φλούδες από ισπανικά λεμόνια, Φλούδες από μεξικάνικα πορτοκάλια, Αγγελική από τη βόρεια Γερμανία,Ινδικό καρδάμωμο, Ινδικό μοσχοκάρυδο, Κορμός κασσίας από την Ινδοκίνα, Κανέλα από τη Σρι Λάνκα, Μεσογειακός μάραθος, Κόκκοι grain of paradise (ένα είδος πιπεριού γνωστό και ως Guinea Pepper), Πιπέρι τύπου Cubeb, Κινέζικη γλυκόριζα, Κύμινο, Γαλλικός γλυκάνισος, Μια αίσθηση αλμύρας.

Ο του χαρακτήρας συμπεριλαμβάνει αρώματα φρέσκου άρκευθου, έντονο κόλιανδρο, αγίοκλιμα, πιπεράτες νότες και αρώματα από πορτοκάλι και μάνγκο.

Δείτε ακόμα