SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
Τι πίνουμε το Πάσχα;

Τι πίνουμε το Πάσχα;

Οι γεύσεις που χαρακτηρίζουν το Πάσχα περιλαμβάνουν μαγειρίτσα, αρνάκια, κατσικάκια, αυγά, μεζέδες, αλοιφές και φυσικά γλυκά σιροπιαστά ή κρεμώδη!

Βασικοί πρωταγωνιστές είναι φυσικά τα γεμάτα, κόκκινα κρασιά αλλά δεν γίνεται να λείπουν τα δροσιστικά λευκά κρασιά με την υψηλή οξύτητα και τα αποστάγματα για τους πιο παραδοσιακούς.

Το τραπέζι ξεκινάει με τις σαλάτες, τα ορεκτικά και τις αλοιφές οπότε είναι η ώρα των λευκών. Η Μαλαγουζιά με τα χαρακτηριστικά «πράσινα» αρώματα της, το Μοσχοφίλερο με τις ανθικές της νότες αλλά και τα Sauvignon με τα τροπικά της φρούτα είναι οι ιδανικοί συνοδοί για ένα ευχάριστο και αναζωογονητικό ξεκίνημα.

Για τους πιο παραδοσιακούς της παρέας, μοναδικό ταίρι για τους τηγανητούς μεζέδες είναι τα αποστάγματα αλλά και η ρετσίνα.

Καθώς λοιπόν εμφανίζονται σιγά σιγά τα πρώτα μεζεδάκια όπως λουκάνικα, κοντοσούβλια και λοιποί πειρασμοί, παίρνουν θέση οι βασικοί πρωταγωνιστές. Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο δίνουν το παρόν και ανεβάζουν γευστικά τον πήχη όσο κανένας άλλος συνδυασμός.

Κανένα τραπέζι όμως δεν θεωρείτε ολοκληρωμένο αν δεν κλείσει με το κατάλληλο επιδόρπιο. Αν λοιπόν αγαπάτε τα σιροπιαστά, υπάρχουν πολλές επιλογές από γλυκά κρασιά. Αν πάλι σας αρέσουν τα πιο κρεμώδη, ιδανικός συνδυασμός είναι τα αγαπημένα μας Vinsanto κα τα γλυκά κρασιά της Σάμου.

Ότι και αν επιλέξετε για να συνοδεύσετε τη μέρα αυτή, εμείς σας ευχόμαστε καλό Πάσχα!

Δείτε ακόμα