SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
Αυτοί είναι οι ιδανικοί συνδυασμοί κρασιού και φαγητού!

Αυτοί είναι οι ιδανικοί συνδυασμοί κρασιού και φαγητού!

Το ταίριασμα φαγητού και κρασιού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παίζουν ρόλο στοιχεία όπως η εποχή, ο τρόπος μαγειρέματος αλλά και το προσωπικό γούστο.

Τα περισσότερα κρασιά ταιριάζουν με τα περισσότερα φαγητά οπότε αν εξαιρέσουμε κάποια πολυτελή εκδήλωση, δύσκολα μπορείτε να πέσετε έξω σε έναν συνδυασμό.

Δείτε ποια κρασιά προσφέρουν παρόμοιες γεύσεις και υφές και επομένως εναρμονίζονται με το βασικό υλικό του γεύματος με το οποίο πρόκειται να το ταιριάξετε, έτσι ώστε να καταφέρετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Μια λογική που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε είναι η εξής:

Για καθημερινές περιστάσεις – Καλό κρασί: Επιλέγουμε βάση της περίστασης, της εποχής του χρόνου και την ώρα της ημέρας.

Διασκέδαση στο σπίτι/φαγητό έξω – Καλύτερο κρασί: Επιλέγουμε βάση του βασικού υλικού του πιάτου.

Εξαιρετική περίσταση – Άριστο κρασί: Επιλέγουμε βάση της συνταγής του πιάτου και της χημείας των τροφών που περιλαμβάνει.

Γιατί είναι σημαντικός ο σωστός συνδυασμός;

Όταν καταναλώνουμε ένα κρασί με το γεύμα μας, δημιουργούμε μια ισορροπία στην οποία τόσο οι τροφές όσο και το κρασί ανταγωνίζονται για την προσοχή μας. Τα κρασιά παρόμοιου βάρους και γεύσης εξισορροπούν τις γεύσεις των φαγητών. Όταν ένα είναι πιο βαρύ ή έχει πιο έντονη γεύση, μας αποσπά την προσοχή από το ελαφρύτερο, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα. Το σωστό είναι να μην υπερτερεί ένα στοιχείο έναντι ενός άλλου και να επιτρέπει στις γεύσεις να αναμειγνύονται με τη σωστή ισορροπία.

Για παράδειγμα, ένα ελαφρύ πιάτο δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα έντονο κρασί που έχει τανίνες ή έχει έντονο σώμα. Αν ένα πιάτο έχει έντονα στοιχεία οξύτητας, θα είναι ένα εκπληκτικό ταίρι για κρασιά που έχουν αντίστοιχα υψηλά επίπεδα οξύτητας.

Παρακάτω σας έχουμε μερικές ιδέες για συνδυασμούς που μπορούν να απογειώσουν ένα τραπέζι:

Δείτε ακόμα