SHOP

search icon
arrow icon

SHOP

search icon
arrow icon
3+1 κοκτέιλ ιδανικά για το φθινόπωρο

3+1 κοκτέιλ ιδανικά για το φθινόπωρο

Καθώς ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου τελειώνει, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να επιλέξετε το κοκτέιλ που σας ταιριάζει για την εποχή αυτή. Τα φθινοπωρινά κοκτέιλ χαρακτηρίζονται από ζεστά μπαχαρικά, γήινες νότες και πλούσια, εποχιακά συστατικά.

Σε αυτό το άρθρο, σας προτείνουμε τα top 3+1 κοκτέιλ που θα αγκαλιάσουν τις φθινοπωρινές βραδιές σας και θα απογειώσουν την γευστική σας εμπειρία. Διαβάστε λοιπόν την συνταγή για το αγαπημένο σας φθινοπωρινό cocktail και ξεκινήστε!

Negroni

Κλασικό ιταλικό κοκτέιλ που φημίζεται για το τολμηρό και ισορροπημένο γευστικό προφίλ του, συνδυάζοντας τις πικρές νότες του Campari με τις γλυκές αποχρώσεις του βερμούτ και τα βοτανικά συστατικά του τζιν.

Συστατικά:

• 30 ml gin
• 30 ml Campari
• 30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ
• 1 φέτα ή φλοίδα πορτοκαλιού

Διαδικασία:

Βάζεις το τζιν, το Campari και το βερμούτ σε ένα σέικερ με παγάκια και τα ανακατεύεις. Στη συνέχεια ρίχνεις το μιξ χωρίς τα παγάκια σε ένα ποτήρι στο οποίο έχεις ήδη τοποθετημένο ένα μεγάλο παγάκι. Το μεγάλο παγάκι εξυπηρετεί τη γεύση του negroni, γιατί λιώνει πιο αργά. Στο τέλος τοποθετείς τη φέτα πορτοκάλι μέσα στο κοκτέιλ.

Old Fashioned

Διαχρονικό κοκτέιλ που αποπνέει απλότητα και κομψότητα. Η διαδικασία παρασκευής του είναι ιδιαίτερα απλή, ενώ θεωρείται κοκτέιλ που εξυμνεί την αγνή, ανόθευτη ουσία των αλκοολούχων ποτών.

Συστατικά:

• 60 ml μπέρμπον ή ουίσκι
• 1 κύβος άσπρης ζάχαρης ή 1 κοφτό κουτ. γλυκού
• 3 σταγόνες Angostura bitters
• 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Διαδικασία:

Σε ένα ποτήρι του ουίσκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την βρέχουμε με την ανγκοστούρα. Αν είναι κύβος, τον πιέζουμε με το γουδοχέρι ή ένα κουταλάκι να λιώσει καλά. Αν είναι σκληρή και δεν λιώνει εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη σόδα (περίπου 1 κουταλιά της σούπας). Προσθέτουμε 4 – 5 παγάκια και το ουίσκι.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος του πορτοκαλιού δύο λωρίδες από τη φλούδα του. Διπλώνουμε μία-μία τις λωρίδες στη μέση, πάνω από το ποτήρι, με το εξωτερικό μέρος του φλοιού τους προς τα έξω, έτσι ώστε να απελευθερωθούν μέσα στο ποτό τα αιθέρια έλαιά τους. Ανακατεύουμε λίγο με έναν αναδευτήρα για να ανακατευτεί το ουίσκι με την λιωμένη ζάχαρη και… άσπρο πάτο!

Fallen Leaves

Ένα αγαπημένο φθινοπωρινό cocktail από τα ‘80s που συνεχίζει να παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα.

Συστατικά:

• 45 ml brandy
• 45 ml γλυκό βερμούτ
• 15 ml ξηρό βερμούτ
• 7,5 ml γλυκό κονιάκ

Διαδικασία:
Ανακατέψτε τα υλικά σε shaker με πάγο. Σουρώστε τα σε ποτήρι Coupette που έχετε παγώσει. Σερβίρετε με γαρνιτούρα λεπτοκομμένη φλούδα λεμονιού

Autumn Sangria

Η φθινοπωρινή Sangria είναι μια απολαυστική εποχιακή εκδοχή του κλασικού ισπανικού ποτού, που συνήθως περιέχει κόκκινο κρασί εμποτισμένο με τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου.

Συστατικά:

• 1 μπουκάλι ημίγλυκο, αφρώδες, λευκό κρασί
• 1,5 φλιτζάνι χυμό ρόδι
• ¾ του φλιτζανιού λικέρ πορτοκάλι
• 2 πορτοκάλια – χυμό από το ένα και κομμένο σε λεπτές, στρογγυλές φέτες το δεύτερο
• ½ φλιτζανιού σπόρους ροδιού
• 10-12 φύλλα από φρέσκια μέντα
• 1 μπουκάλι αφρώδες Moscato

Διαδικασία:

Αρχικά, ανακάτεψε το λευκό κρασί, τον χυμό ροδιού, το λικέρ και τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Έπειτα, πρόσθεσε τους σπόρους ροδιού, τις φέτες από το δεύτερο πορτοκάλι και τα φύλλα μέντας. Το τοποθετείς στο ψυγείο και κατά το σερβίρισμα πρόσθεσε το Moscato. Τέλος, γέμισε τα ποτήρια με πάγο, βάλε μέσα τη σανγκρία και τα φρούτα και διακόσμησε με μερικά έξτρα φύλλα μέντας.

Δείτε ακόμα